بیشتر کسانی که کارآفرین هستند و یا به دنبال طراحی یک مدل کسب و کار جدید برای دستیابی به درآمد بالا هستند، زمان کمی را برای طراحی صرف می کنند. بیشتر تمرکز آنها بر محصول و ارائه ی آن است. آنها آن قدر برای عرضه ی محصول به بازار هیجان زده اند که از شناسایی هر یک از مدل های کسب و کار خوبی که بازارهای مشابه با بازارشان وجود دارد، غفلت می کنند.
تجارت جدید و روندی که پیش رو دارد، نشان می دهد شرکت هایی که زمان کافی برای طراحی مدل های کسب و کار نوآورانه صرف می کنند به خوبی نتیجه کارشان را می بینند.
موتور جست و جوی گوگل مثال خیلی خوبی از مدل کسب و کار نوآورانه است. پیش از گوگل، موتورهای جست و جو درآمدزایی خود را از طریق جذب تبلیغات و بازدید آنها به دست می آوردند. اما گوگل با استفاده از تبلیغات متنی ساده و کلید واژه های موجود در جست و جو، توانست در کسب درآمد از اینترنت رکورد شکنی کند. جالب است بدانید که ایده ی جست و جوی متنی که از دید تجاری ارزشمند می باشد، متعلق به گوگل نبود. بلکه اورتیور (یکی از شرکت های آیدیالب که برای نخستین بار راهکار معتبر تبلیغات متنی بر کلید واژه را تحت نام گوتو دات کام وارد بازار کرد.) آن را مطرح کرد.
این ها را گفتیم تا بدانید استقبال از یک ایده ی نوآورانه همیشه ارزشمند و درآمد زاست.
بنابراین به خاطر داشته باشید، برای تصمیم گیری در مورد مدل کسب و کارتان به منظور جذب ارزش، باید به اندازه کافی وقت بگذارید و صرفا به استاندارهای جاری در تجارت یا صنعتی که در فکرش هستید، بسنده نکنید.
هنگام راه اندازی کسب و کار و بررسی گزینه های متفاوت، باید مدل کسب و کارتان را از دیدگاه مشتریان ارزیابی کنید تا در نهایت به مدلی مناسب دست یابید که بتوانید از آن برای جذب ارزش استفاده کنید.
یادتان باشد، این مدل کسب و کار شماست که قیمت تمام شده ی محصول و در نتیجه سودآوری حرفه و تجارت شما را تعیین می کند. متاسفانه در کشور ما خیلی از صاحبان مشاغل مسیر را برعکس طی می کنند. یعنی با قیمت گذاری محصول به ارزش گذاری در حرفه ی خود می رسند، درحالی که تجارت موفق داشتن یک کسب و کار موفق و در نتیجه رسیدن به محصول قابل ارائه و ارزش گذاری است.
عوامل کلیدی هنگام طراحی مدل کسب و کار
هنگامی که به مدلی مناسب برای طراحی کسب و کارتان فکر می کنید، یک پاسخ مشخص وجود ندارد که جوابگوی همه باشد. زیرا این موضوع وابسته به موقعیتی است که در آن قرار دارید. اما در کلیت طراحی مدل، چهار عامل کلیدی وجود دارد که مطمئنم کارآفرینان همواره آنها را در نظر می گیرند:
- مشتری: درک درستی از تمایل مشتری برای خرید و درخواست محصول پیدا کنید. اینکه فرایند جذب مشتری چطور اتفاق می افتد در مراحل بعدی است.
- ارزش آفرینی و جذب آن: اینکه محصول تان چه قدر و چه زمانی برای مشتری ارزش مند است را ارزیابی کنید. مشخص کنید که که دام یک از راه های جذب ارزش با کسب و کارتان سازگاری بیشتری دارد. ارزش پیشنهادی کمی سازی شده (یعنی مقداردهی مثل درصد دهی) شما را به خوبی راهنمایی می کند.
- رقابت: معلوم کنید که درقابت تان مشغول انجام چه کاری هستید! شناسایی رقبا و عوامل موفقیت و شکست آنها خیلی به شما کمک خواهد کرد.
- توزیع: اطمینان حاصل کنید که کانال توزیع شما، بازاریابی و ارائه ی محصول در ادامه ی آن، انگیزه های مناسبی برای فروش محصولتان ایجاد می کند. این بازاریابی را شبکه ای – مجازی و یا حقیقی در نظر داشته باشید.
ادامه در قسمت دوم
بسیار مقاله مفیدی بود. این روزها یکی از بهترین یا شاید بشه گفت ناشناخته ترین مجراهای دارمدزایی اینترنته که اگر راهش رو یاد بگیریم میتونیم پیشتاز باشیم.
http://www.madaremoshtari.com
مطلب به روز و کاربردی بود
استفاده از آن در کسب و کارهای امروزی مفید و مسمر ثمر است
عالی بود بسیار ممنون از مقاله جالبتان.
با تشکر از نظر شما
ممنون از مطالب مفید و کاربردی شما استاد گرامی
خوشحالم ک مطالب برای شما مفید بوده است
مقاله مفیدی بود واقعا اینترنت در همه زمینه های تولیدی و خدماتی و بازیابی و فروش و عرضه محصولات تحول ایجاد کرده . موفق باشید
با تشکر از نظر شما دوست عزیز
ممنون از شما استاد
سپاس فراوان از مقاله خوب شما و راهکارهایى که در پایان ارائه کردید.
کاش در مدارس این آموزش ها وجود داشت…
مرسی از نظر شما
دقیقاً با این جمله شما موافقم که اول طراحی و بعد ساخت و ارائه محصولات
سعی می کنم هیجانی عمل نکنم
ممنونم از مقاله عالی تون
هیجانی عمل کردن اشتباه است
ممنون از نظر شما
سلام
قبل از شروع به کار هرکارآفرینی نیاز داره موارد گفته شده رو رعایت کنه.
مطلب کاربردی و مفید هست.
ممنونم.
مرسی از نظر شما
نقشه راه همیشه مسیر را روشن میکند
سپاسگزاریم استاد
سالم و تندرست باشید
خواهش میکنم
با تشکر از نظر شما
با سلام
مطلب مفیدی بود و کاملا منطبق با به روزترین کتابهایی که در زمینهی کارآفرینی مطالعه کردم
ممنون از شما
خوشحالم ک مورد توجه شما قرار گرفته است
ممنون از مقاله بسیار کاربردی و مطالب خوبی که عنوان کردین
با تشکر از نظر شما