من علیرضا جعفری مشاور کسب و کار در بندرعباس و مدیر وب سایت کسب و کار شما هستم و همیشه با سؤالات متفاوتی در جلسات مشاوره روبرو می شوم و یکی از آن سؤالات این است که در بندرعباس چگونه کارآفرینی کنیم و چگونه در بندرعباس شغلی را راهاندازی کنیم.
پاسخ من بهتمامی دوستانم در شهر بندرعباس که به دنبال راه اندازی شغل هستند و دوست دارند کارآفرینی کنند و تمامی دوستانم در سرزمینم ایران که این مقاله را میخوانند این است که فلسفه کارآفرین شدن و راه اندازی شغل دارای چهارچوب خاص خودش است و هیچ موفقیتی هم اکتسابی نیست و میشود آن را آموخت، پس بهترین مشاوره این است، اگر میخواهید یک کارآفرین در بندرعباس و یا ایران و یا در سطح جهانی باشید باید بدانید که میتوان کارآفرینی را آموزش داد و یا یاد گرفت و هیچ وقت یک نفر به صورت ذاتی کارآفرین نبوده است و لااقل اگر واقعاً اینطور است پس چرا در دانشگاه ها و مدارس و جامعه اینقدر سعی میکنند کارآفرینی را آموزش دهند.
همه ما میتوانیم کارآفرین باشیم فقط اگر بخواهیم و آموزش های لازم را یاد بگیریم و به شیوه درست اجرایی کنیم.
کارآفرینی، مدیریت کردن مخاطرات است و ریسک پذیری آگاهانه را با خود به همراه دارد.
آقای کوین جانسون در کتاب ذهن کارآفرینان ۱۰۰ نکته در مورد چیزهایی که کارآفرینان میدانند، اما به شما نخواهند گفت را بازگو کرده است.

استراتژی و رابطه آن با کارآفرینی
استراتژی یک شیوه تفکر، فرآیند آگاهانه و تعمدی، سیستم اجرایی متمرکز و علم تضمین موفقیت آینده است.
پیت جانسون، تاجر موفق بریتانیایی
همانطور که در پادکست سؤالات اساسی کسب و کار هم مطرح کردیم، تمامی کارآفرینان باید سه سؤال اساسی و حیاتی را که مرتبط به هر کسب و کاری است را پاسخ بدهند.
- سؤال اول: اکنون کجا هستیم؟
- سؤال دوم: میخواهیم کجا باشیم؟
- سؤال سوم: چگونه خود را به آنجا برسانیم؟
شما دوست عزیز که قصد دارید کارآفرینی در بندرعباس و یا کارآفرینی در ایران را تجربه کنید بهتر است بدانید که اگر پاسخی برای این سؤالات ندارید در واقع شما استراتژی مشخصی برای کارآفرین شدن و کارآفرینی کردن و رسیدن به موفقیت ندارید.
از آنجا که تعداد زیادی از افراد که قصد داشتند کارآفرین بشوند و پاسخی برای این سؤالات نداشتند با شکست همراه شدند، تجربه ثابت کرده است که داشتن پاسخ به این سؤالات شما را به کارآفرینی هدفمند و موفق تبدیل میکند و میتوانید احتمال شکست خوردن را کاهش دهید.
در این مقاله فقط ۵ عنوان از ۱۰۰ عنوان مطرح شده توسط آقای کوین جانسون را خدمت شما عرض خواهم کرد و امیدوارم فرصتی باشد که مابقی این نکته ها را برای شما به اشتراک بگذارم یا خود شما عزیزان این کتاب را که توسط انتشارات بازاریابی هم نشر شده است را مطالعه بفرمایید.
نکته اول برای تبدیلشدن به یک کارآفرین: بزرگ فکر کنید.
باید به ذهن سپرده شود که مصیبت زندگی در نرسیدن به هدف نیست بلکه، مصیبت جایی است که هیچ هدفی برای رسیدن وجود نداشته باشد.
نرسیدن به ستارهها را نمیتوان رسوایی دانست بلکه، رسوایی زمانی است که هیچ ستارهای برای رسیدن نداشته باشید. شکست گناه نیست بلکه، هدف کوچک داشتن گناه است.
بنجامین ای. مایز، وزیر، استاد و فعال اجتماعی
بزرگ فکر کردن برای یک کارآفرین موانعی را هم دارد.
- اولین مانع برای بزرگ فکر کردن ناتوانی در رشد محیط شماست، پس بهتر است محیط امن خود را رها کنید و بازار خود را بزرگتر کنید.
- دومین مانع این است که بسیاری از کارآفرینان انگیزهٔ زیادی برای پیگیری ایدههای بزرگ ندارند، پس باید چالشهای بزرگ، بزرگتر و جدیدتر ایجاد کنیم.
آقای مایکل گربر نویسنده بزرگ میگوید، راحتی از همه ما آدمهای ترسویی میسازد.
- سومین مانع این است که خیلی از کارآفرینان اعتماد به نفس لازم برای بزرگ فکر کردن ندارند، پس برای بالا بردن اعتماد به نفستان چند قدم کوچک و قابل اجرایی را بردارید.
- چهارمین مانع این است که کارآفرینان معمولاً مهارت لازم و تنوعی که نیاز است، ندارند. بنابراین نمیتوانند تأثیرگذار باشند و در مسیر بزرگ وارد عمل شوند، پس بهتر است با آدمهایی معاشرت کنند که بزرگ فکر میکنند.
نکته دوم برای تبدیل شدن به یک کارآفرین: بازار جدید خلق کنید.
هنگامی که از مردم می پرسیدم که چه میخواهند، آنها میگفتند که اسبهای سریعتر.
هنری فورد، مؤسس شرکت موتور فورد
دو نوع کارآفرین داریم؛ آنهایی که بازارهای جدید خلق میکنند و آنهایی که چنین کاری نمیکنند.
از یک طرف کارآفرینانی که بازارهای جدید خلق میکنند انقلابی شناخته میشوند و از طرف دیگر کارآفرینانی که در بازارهای معتبر فعالیت میکنند عادی و معمولی شناخته میشوند. هر دو مورد میتواند به موفقیت در کسب و کار دسترسی پیدا کند اما تحقیقات و پژوهشها حاکی از این است که کارآفرینان خلاق موقعیت استراتژیک بهتری دارند.
نکته سوم برای تبدیلشدن به یک کارآفرین: روی کسب و کارتان کار کنید، نه در کسب و کارتان
اگر کسب و کار شما وابسته به شما باشد، شما صاحب کسب و کار نیستید بلکه، یک شغل دارید.
مایکل گربر، نویسنده افسانه الکترونیکی
شما به عنوان یک کارآفرین باید طوری کار کنید که اگر شما هم نبودید، مجموعه باز هم بتواند کسب درآمد بکند.
بر روی کسب و کارتان کار کنید نه در آن. حتی پیش از آنکه کسب و کارتان را شروع کنید، بر روی این مورد تمرکز کنید که چطور از دست خودتان خلاص شوید، بخصوص اگر کسب و کارتان خدمات محور است و شما تنها شخص خدمات رسان هستید.
این نوع نگاه داشتن به یک کسب و کار برای یک کارآفرین تقریباً الزامی است.
نماینده انتخاب کردن و محول سازی کارها به دیگران را به سرعت بیاموزید. در غیر این صورت شانس های توسعه و پیشرفت بشدت محدود می شود.
نکته چهارم برای تبدیل شدن به یک کارآفرین: هر ریسکی پر مخاطره نیست.
این تعریف از کارآفرین که مریام وبستر دارد یکی از سادهترین و بهترین تعریفات موجود برای شخص کارآفرین است: «کارآفرین شخصی است که ریسک های تجاری و اقتصادی را سازماندهی و مدیریت میکند و عواقب آن را به عهده میگیرد.»
کارآفرین نسبت به یک فرد معمولی، وقتی که کسب و کارش را شروع کند ظرفیت بیشتری برای خطر کردن دارد.
مطابق با یافتههای موسسه کافمن کمتر از ۸۰ درصد از کسب و کارها بعد از پنجمین سال تأسیس همچنان پابرجا میمانند.
بطور خلاصه هر ریسکی خطرناک نیست و کارآفرینان این قانون را میدانند و تصمیمات و ریسکهای آگاهانه رو انتخاب میکنند.
به عبارت دیگر کارآفرینان اطلاعات و داده های کسب شده توسط تحقیقات خودشان را ارزیابی میکنند و بعد تصمیم میگیرند و به نوعی ریسک آگاهانه میکنند.
نکته پنجم برای تبدیل شدن به یک کارآفرین: زمان را از دست ندهید.
به تعویق انداختن قاتل فرصتهاست.
وارن بافت، تاجر، سرمایهگذار، نیکوکار
بهترین کارآفرینان محیط های پرتنشی به وجود میآورند. کارآفرینان میدانند که در شروع کار چیزی بهراحتی انجام نمیشود و در این محیط باید از زمان نهایت استفاده را کرد.
برای مثال استیو جابز، یکی از مؤسسان اپل، به خاطر تحت فشار قرار دادن اعضای گروهش در محدودیت های زمانی شهرت یافته بود و در نتیجه شرکتش سریعتر از آنچه بتوان تصورش کرد تولیداتش را عرضه کرد، بنابراین، مزیت رقابتی بزرگی در برابر شرکتهای رقیب مثل آی بی ام به دست آورد.
مدیر وب سایت کسب و کار شما
مشاور کسب و کار در بندرعباس
نظر شما درباره «هر آنچه باید درباره شیوه کارآفرین شدن بدانیم» چیست؟ منتظر شنیدن نظرات شما هستیم.